El Pregó dels Borratxos

You are currently viewing El Pregó dels Borratxos

Granollerins i granollerines, les de fer salat, gent de colles i gent de barris, els que tanquen el ball i els que obren l’Europa, les que arriben al primer dissabte amb massa pre-festa, gent bruta i amb molta ballaruca, descartats, però de l’acció política per les festes da tutom, borratxes i borratxos tots:

Ha arribat el comitè revolucionari blanc per fer l’autèntic pregó. Sense famosos, ni gent de fora ni els aliens a la festa que any rere any ens fan venir plorera, sense balcó, sense patrons ni patrocinis i sense en Mayoral al costat.

Els que hi som, hi som perquè hi ha una munió de coses que ens uneixen i que creiem que no poden quedar silenciades.

No volem assumir les imatges que hem de viure nit rere nit als nostres carrers. L’ajuntament ens programa grups hippies i del rollo, uns venuts que possibiliten una autèntica INVASIÓ als nostres carrers i places. Estem invaïts per la gent dels pobles del voltant: els del Baix Vallès, ja tenen els seus polígons per fer-hi el botellón i el que vulguin i dels del Baix Montseny què voleu que us en digui? tot l’any rajant i volent ser comarca i de cop veus els pagesos aquells, amb els de les cases modernistes i algun altre personatge que puguin arrossegar passejant pel Carrer de les Botigues. No cal parlar dels de l’altre Vallès, que frisen perquè el 4t cinturó sigui una realitat i puguin venir a inflar el nas a vint minuts de Terrasssa. Per embrutar carrers, pixar als portals o liar-se en tanganes massives com va passar ahir a la nit, que es quedin a casa! Com si Granollers ja no fos lletja de per sí, que a sobre hem de veure-la bruta.

Tampoc consentirem que els bars i locals de la ciutat es venguin begudes per sota dels preus de la barra. Gràcies per pensar en les nostres butxaques però heu de saber que prima la continuitat de la festa i de les colles, i que sense ella no us farieu l’agost com feu.

Resumint, avui ha començat la festa “oficial”, la festa de la competició, la festa de la corda i les rajoles. Per sort ja han passat quasi tots els cercaviles. Però tullits tots, no oblidem que la festa és nostra i que som aquí perquè no volem anar a dormir, però tampoc volem un dj de merda! Que comenci la festa major!