LA COLLA DELS BLANCS PARTICIPARÀ AL CASTELL DE FOCS DEL PIROMUSICAL DE LA MERCÈ

LA COLLA DELS BLANCS PARTICIPARÀ AL CASTELL DE FOCS DEL PIROMUSICAL DE LA MERCÈ

La Colla Granolleixerina, guardonada en la primera edició dels Premis “Metxa” a la innovació.

El passat 27 de Desembre, encara amb els canelons de Sant Esteve a la panxa dels catalans i catalanes, es va celebrar a l’auto-proclamada capital de la República Catalana, Girona, la gala de la primera edició dels Premis “Metxa”, organitzada per l’Acadèmia de Pirotecnòlegs de Catalunya, per reconèixer a les millors organitzacions pirotècniques i festives que han ressaltat aquest 2019. Les categories que es van atorgar al llarg de la gala van ser les de “La palmera més gran”,  “El castell més coloridu”, i la categoría “Uuhh, ooooh, aaaaah” otorgada per votació popular i en honor a les reaccions del públic al veure una composició pirotècnica

El moment àlgid de la vetllada el va protagonitzar l’entrega del Metxa Especial “Em peta el cap”, a la innovació i efecte sorpresa. Aquest guardó, va ser entregat a la Colla dels Blancs de Granollers, per al castells de focs que van organitzar com a clausura del seu acte del passat dimecres 28 d’Agost a la plaça Josep Berengué de Granollers.

“En l’acte “FB1983/0508”(o com es coneixia dins la colla: “El Bolako”), volíem sorprendre, volíem fer quelcom que ningú esperes i així va ser” va declarar Lluís Plaza, encarregat de recollir el premi en nom de la Colla, en el seu discurs d’acceptació del guardó. “Sabem que va ser una aposta arriscada, molta gent no la va entendre, però buscàvem aquest efecte sorpresa, que es parlés de l’acte al llarg de la festa i posteriorment. “També ho vam fer per molestar al Correvents, que això si és un bon petardo.”

En declaracions prèvies a l’entrega del premi, el president de l’APC va apuntar que “Realitzar un castell de focs, en plena llum del día és simplement increïble, això mai ho havia fet ningú. Son uns pioners i uns visionaris: canvia la indústria i la celebració d’espectacles pirotècnics”

Com a part del guardó, els Blancs han estat convidats a ser “els teloneros” del piromusical de la Mercè i realitzaran un petit muntatge seguint la seva essència creativa i innovadora. Aquests tastet, podrà ser vist per a tots els assistents a partir de les 16:30h del dijous 24 de Setembre de 2020. L’alcaldessa Ada Colau, present en la gala perquè s’havia cansat de tants àpats familiars, va voler dir la seva sobre la participació blanca a la ciutat de Barcelona: “Ni estic a favor, ni estic en contra”. 

El representant de la colla blanca ha desvetllat un dels secrets en què estan treballant per a l’actuació a Barcelona i ha avançat que els assistents, hauran de posar-se unes ulleres especials per veure els focs amb major qualitat i contrast amb la llum del dia. 

L’ex-”cap de colla” espanyol, provant el prototip de les ulleres.

La colla dels Blancs no deixa en anecdòtic aquest èxit en l’àmbit pirotècnic i estudia participar en concursos internacionals de focs artificials, com el celebrat a Tarragona, per expandir la seva imatge al llarg del territori català, donar a conèixer la seva tasca i filosofia de fer festa i atraure a nous membres a la colla i aviam si així d’una vegada per totes, algún dia, és capaç d’omplir la corda i la fila de la passada de rajoles infantil.

Deixa un comentari