Pedra del Desencant. Número 6-Divendres

You are currently viewing Pedra del Desencant. Número 6-Divendres

Quan el poble parla, tothom calla. A Granollers durant l’any no hi trobes festa. Sembla que a la gent no li agrada sortir. Però arriba Festa Major i, què collons, tothom es torna boig. A nosaltres, el dia blanc ens pesa gairebé més que en Pep Callau cantant la Guimbada 59 vegades en nou dies. 

Perquè sí, són nou dies de dormir poc i treballar molt. Però… Avui és el nostre dia blanc i a Blancs ho petem. Ho petem tant que és el dia amb menys actes blancs i més hores de festa de tota la setmana. Més aviat, cedim al totpoderós i capitalista Déu de l’alcohol. Si Granollers vol emborratxar-se, endavant, tot sigui pel bé de la Colla. Ara entenc el perquè de tants actes protocolaris: què fariem sense l’emoció del Correfoc, la disbauxa del Correaigua, la tradició dels gegants i balls folklòrics, i el braó d’un pilar caminat que conservin l’essència d’una festa major diversa i sana. 

Avui, segons programa, Blaus fa vaga. Menys el tren blau, que són tots uns esquirols. Potser ningú ha dit a Blaus que avui hi ha l’estirada de corda… Total, per perdre-la, millor fer vaga.